Вибухова карамель у рисовому крохмалю — смачна ароматна карамель із цікавою властивістю вибухати в роті. Саме цей продукт може стати яскравим доповненням Ваших десертів: шоколаду, цукерок, начинок або корисних злакових батончиків.
Вибухова карамель, що це?
Вибухова карамель (в оригіналі — popping sugar) — це суміш цукру та вуглекислого газу, поєднання яких і дає такий незвичайний ефект.
Кристалики цукру утримують газові бульбашки в загальній масі та звільняють їх тільки під час зіткнення з вологою. Саме тому такі солодощі починають «стріляти» в роті. І саме тому їх потрібно зберігати в щільно закритій тарі далеко від пари та рідин.
Той самий результат можна отримати, додавши таку карамель у воду або в іншу нежирну рідину. А ось жировмісні та в'язкі маси не провокують вихід вуглекислого газу з карамелі, завдяки чому її можна додавати в багато десертів і не боятися, що сюрприз спрацює раніше, ніж виявиться в гостей у роті. Як присипка для морозива та фруктових салатів такий продукт теж можна використовувати, але не заздалегідь, а прямо перед подаванням десерту на стіл.
Якщо розглядати докладний склад, вибухова карамель, крім цукру та вуглекислого газу (діоксиду вуглецю), також містить глюкозу та лактозу. У продаж вона надходить у формі маленьких гранул (до 4 мм у об'ємі) бежевого або бурштинового кольору.
Склад: цукор, сироп глюкози, лактоза, діоксид вуглецю (Е920), рисовий рахмаль.
Паковання: пластикова баночка з кришкою.
Термін зберігання: 12 місяців.
Умови зберігання: у герметично закритому пакованні, далеко від пари та рідин.
Виробник: D’OrsognaTM
Країна виробника: Італія
- Ціна: 194 ₴/упаковка