Продавець ЧФ "ТОП-КЛАСС" розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
344 відгуків
+380503024272
+380503024272
Топ Класс
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик

Що ви знаєте про сир Брі?

Що ви знаєте про сир Брі?

Історія і легенди про "король сирів", як виглядає "правильний" Брі і як його правильно подати, а так само рецепт чудового зимового супу - все це і трохи більше.

Історія

Своє походження брі веде з однойменної області недалеко від Парижа. Перша згадка про сир брі відображене у вигуку захоплення Карла Великого, який у 774 р. вигукнув: «Я тільки що випробував одну з найбільш вишуканих страв». Крім того, існує легенда, ніби франкський імператор Шарлеман, покуштувавши брі в одному з монастирів області Брі, назавжди закохався у смак цього сиру. Та скоріше всього, це дійсно так, тому що історії відомі імена тих, хто не був підкорений його смаком і ароматом. Пристрасть до брі зіграла фатальну роль у долі французького короля Людовика XVI – рятуючись втечею від революціонерів, король затримався в містечку Варен поруч з містечком Мо, де робили кращий брі, за дегустацією і був схоплений. Брі не дарма називають «сиром королів», саме так і було аж до французької революції. Брі вважався одним з найкращих і дорогих подарунків, який в особливих випадках дарували наближеним королів. Серед великих любителів цього сиру можна назвати короля Філіпа Серпня, Генріха IV і королеву Марго. У 19-му столітті брі вважався найкращим сиром у світі, а все завдяки французькому дипломату Шарлю Морісу Талейрану, представившему Європі знаменитий сир. Після Великої Французької революції брі, як кажуть, «пішов у народ», яким був проголошений як «король сирів».

Органолептика

Брі – м'який сир, покритий білою з червонуватими плямами цвілевою скоринкою. Виготовляється у формі своєрідних «коржів», які можуть мати різний діаметр (від 30 до 60 см) і висоту (від 3 до 5 см). На смак брі пікантний, дуже ніжний і трохи гострий, має запах лісових горіхів. Гострота може залежати від висоти сирного кола і часу його дозрівання: тонка «коржик» буде значно гостріше, ніж товста. Колір м'якоті - від ніжно-жовтого до золотистого.
На фото нижче Брі від шести різних виробників. У всіх трохи різна текстура. Фермерські сири більш м'які. Тут вони 1-й, 3-й і 5-й. Вони не так тримають форму, а їх смак більш насичений, трохи островато-пікантний, на відміну від "солодких" фабричних. І у них чудова бархатиста скоринка.
У більш зрілого брі аромат сильніше, а скоринка стає розсипчастою.

Правила подачі Брі

Брі необхідно нагріти до кімнатної температури перед подачею, тому вийміть його з холодильника і залиште при кімнатній температурі протягом 45 хвилин.
Головку Брі нарізають, як пиріг: на маленькі порції-сектора Щоб ніж не прилипав до Брі при нарізці, змочіть його гарячою водою.
Зазвичай Брі подається з скоринкою, однак деякі воліють її знімати і є тільки ніжну м'яку серцевину. Заздалегідь уточніть переваги ваших гостей.

Зазвичай у Франції всі сири подають після обіду, але до десерту (або замість). Брі не виняток. Прийнято сири сервірувати виноградом, сухофруктами, горіхами, крутонами і відповідним джемом. З Брі набагато простіше, він хороший і сам по собі і з аккомпаниментом.
Хороший Брі просто з гарним запашним медом. У Франції люблять розчиняти шматочки Брі без скоринки кави з молоком, отримуючи ситний і дуже смачний напій.

Бри отлично сочетается с шампанским, а также с определенными винами и пивом. Более кислые вина лучше подойдут к этому сыру, в то время как более крепкое пиво (как хороший стаут) довершит вкус.
Мягкие сыры, как бри, лучше сочетать с сухими винами Рислинг, Марсан, Вионье. Более легкие красные вина (как Пино Нуар) также хорошо подойдут благодаря их мягкому и богатому вкусу, который хорошо подчеркивает мягкость, сочность бри.
Яблочный сидр или похожий сок отлично подойдут. Чем легче и свежее, тем лучше.

Бри в рецептах

Бри используют не только как самостоятельный деликатес, на основе Бри существует много разнообразных рецептов от теста для пирогов, в состав которого он входит до душистых сырных супов. Ну и вот вам рецепт, очень простого, вкусного,"зимнего" сырного супа. 
На три-четыре порции понадобится: 300 мл овощного (или нежирного куриного) бульона, 200 мл сухого белого вина, 200 мл сливок, 300 гр Бри, два стебля лука-порея, стебель сельдерея (по желанию), соль, свежемолотый черный перец, оливковое масло, петрушка. Хлеб для крутонов (гренок).
Нарезанный крудите лук и сельдерей обжарить в оливковом масле до мягкости и легкой карамелизации. Добавить вино и выпарить алкоголь (5минут), добавить бульон и дать покипеть (5 минут). Приправить. Добавить сыр, нарезанный крудите (несколько кусочков отложить для запекания на крутонах), не дожидаясь пока сыр растает, добавить сливки и пробить в блендере до однородной массы. Разлить в посуду для подачи (горшочки идеально), уложить сверху крутоны, на них сыр и запечь до таяния сыра. Подавать горячим. Рекомендовать к нему вино и Ваши гости оценят!

Відмінний брі у нас в магазині -https://topklass.com.ua/p617815401-syr-bri-cantorel.html

Інші статті