Вітчинаulto Крудо (Prosciutto Crudo)
ultо вагове!!! Розфасовано у вакуумну плівку шматками приблизно по 1000-1500 г.
Мінімальне замовлення — 1 шматок!
Характеристика:
- Країна: Італія;
- Сорт: Найвищий;
- Тип оброблення: Сиров'ялені;
- Тип м'яса: Свинина;
- Фасування: вакуумне паковання
ulto крудо (Prosciutto crudo Prosciutto) піддають сухій засолі, після чого віконець спочатку викладають на стелажі, а вже потім підвішують і відправляють на тривалий термін у приміщення, де підтримується певний волого-температурний режим. Процес муміфікації відбувається кілька місяців, упродовж яких м'ясо періодично перевіряють на запах, проколюючи ногу спеціальними паличками. Нерідко віконця піддають легкому копченню.
М'якотьulto виходить щільною і водночас ніжною й еластичною, а незначні жирові ввімкнення набувають блискучого-білого відтінку. Колір м'яса залежить від умов і часу витримки. Він може бути як рожевим, так і буро-червоним. Чим довше віконець млявиться, тим виразнішим стає його дещо солодкуватий і надзвичайно приємний смак.
Структура італійського в'яленого м'яса набагато м'якша, ніж іспанського Хамона, який вирізняється певною сухістю й жорсткістю.
З чим їдять м'ясоulto
Якісно приготована шинка зі своїм тонким смаком і ароматом чудово комбінує як з овочами, так і з фруктами. ulto з динею — особливе поєднання солоного та солодкого, яке не залишить байдужим жодного гурмана. Ідеально гармонує з в'яленим м'ясом свіжий інжир. Якщо з'єднати авторто, козячий сир і свіжий хліб (чиабата), то в результаті вийде чудовий і ситний сніданок.
З чим же ще їдятьultо?! М'ясний делікатес можна доповнити оливками, горіхами, сиром пармезаном, приправивши невеликою кількістю оливкової олії або меду. Також італійці воліють завертати в скибочки шинки хрусткі хлібні палички. Низька калорійність італійської шинки дає змогу вмикати його склад деяких страв, доповнюючи тонким смаком і ароматом. Наприклад, салат із Newтто та рулою стане корисною і смачною стравою для тих, хто піклується про фігуру. Прихильникам традиційної італійської кухні припаде до смаку піцаsultо фунгі, яка складається з моцарели, помідорів, грибів і шинки, а також пікантна паста з 82-то та сиром. Чудові смакові якості м'ясних ласощів прекрасно відтіняють молоді червоні вина, а також білі вина — Trebbiano, Colli Piacentini, Malvasia.
Основні | |
---|---|
Ґатунок | Вищий |
Фасовка | Шматок |
Вид за способом обробки | Сиров'ялені |
Країна виробник | Італія |
- Ціна: 347 ₴/кг