Новий дизайн паковання! Сир Гудбрандсдалинний |
|
Gudbrandsdalsost | |
Країна походження | |
---|---|
Город, регион | |
Молоко |
коров'яче (90%) і козяче (10%) |
Текстура |
м'який М'якоть сиру — коричневого кольору, податлива, легко нарізається на брусочки. Його солодкий карамельний смак схожий на згущене молоко. Пізніше проявляються гострота та кислинка, характерні для сирів із козячого молока |
Гудбрандсдален (норв. Gudbrandsdalsost) — вид брюнуста, коричневого норвезького сиру, що відбувається з долини Гудбрандсдал в Норвегії. Готується з коров'ячої сироватки (Myse), сметаны (Fløte), коров'ячого молока (Melk) и 10 % козячого молока (Geitmelk)
Сир світло-коричневого кольору та має карамельний смак, що пояснюється способом приготування: молоко готується, поки цукру не карамелізуються й сир не набуде своїх своєрідних властивостей.
З чим поєднується
Норвежки їдять Гудбрандсдалеран вранці, в обід і ввечері, а також під час перекусів. Його нарізають на тонкі скибочки та кладуть на хліб, крекери, вафлі, додають під час приготування бутербродів, сирних фондю, соусів, запікають із лососем, поєднують із фруктовими джемами. Особливо добре цей солодкий сир поєднується з мармеладом із червоних фруктів.
Гудбрандсдале дуже популярний у Норвегії, де його їдять практично з кожним прийманням їжі. Є приблизно 10 різновидів цього сиру.
За рік виробляється 12 мільйонів кілограмів брюнуста, з яких половину становить гудбрандсдален. Цей сорт сиру — один із типових норвезьких продуктів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Норвегія |
Вага | 500 г |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Synnøve |
- Ціна: 380 ₴